De wifi-verbinding van HTC Desire 530 is van essentieel belang. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je HTC Desire 530 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een HTC Desire 530 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-htc-desire-530

De wifi van de HTC Desire 530 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je HTC Desire 530 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw HTC Desire 530 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je HTC Desire 530 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de HTC Desire 530 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je HTC Desire 530 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw HTC Desire 530. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de HTC Desire 530

Op bepaalde telefoons zoals de HTC Desire 530 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de HTC Desire 530’s wifi, dan maakt de HTC Desire 530 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de HTC Desire 530

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je HTC Desire 530, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de HTC Desire 530 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.