De wifi-verbinding van Honor 9 is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Honor 9 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Honor 9 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-honor-9

De wifi van de Honor 9 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Honor 9 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Honor 9 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Honor 9 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Honor 9 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Honor 9 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Honor 9. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Honor 9

Op sommige telefoons zoals de Honor 9 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Honor 9’s wifi, dan maakt de Honor 9 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Honor 9

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Honor 9, komt eventueel daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Honor 9 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.