De wifi-verbinding van Honor 6X is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Honor 6X wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Honor 6X zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-honor-6x

De wifi van de Honor 6X valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Honor 6X herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Honor 6X vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Honor 6X verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Honor 6X valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Honor 6X wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte het geval zijn dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Honor 6X. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Honor 6X

Op bepaalde telefoons zoals de Honor 6X bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Honor 6X’s wifi, dan maakt de Honor 6X weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Honor 6X

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Honor 6X, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Honor 6X opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.