De wifi-verbinding van Google Galaxy Nexus is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Google Galaxy Nexus wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Google Galaxy Nexus zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-google-galaxy-nexus

De wifi van de Google Galaxy Nexus valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Google Galaxy Nexus nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon observeert, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Google Galaxy Nexus vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Google Galaxy Nexus verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Google Galaxy Nexus valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Google Galaxy Nexus wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Google Galaxy Nexus. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Google Galaxy Nexus

Op bepaalde telefoons zoals de Google Galaxy Nexus bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Google Galaxy Nexus’s wifi, dan maakt de Google Galaxy Nexus weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Google Galaxy Nexus

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je Google Galaxy Nexus, komt misschien daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Google Galaxy Nexus opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.