De wifi-verbinding van Doogee F5 is zo goed als onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Doogee F5 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Doogee F5 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-doogee-f5

De wifi van de Doogee F5 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Doogee F5 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Doogee F5 vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Doogee F5 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Doogee F5 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Doogee F5 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Doogee F5. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Doogee F5

Op sommige telefoons zoals de Doogee F5 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Doogee F5’s wifi, dan maakt de Doogee F5 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Doogee F5

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Doogee F5, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Doogee F5 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.