De wifi-verbinding van Crosscall TREKKER-S1 is vrijwel onvermijdelijk geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Crosscall TREKKER-S1 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Crosscall TREKKER-S1 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-crosscall-trekker-s1

De wifi van de Crosscall TREKKER-S1 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Crosscall TREKKER-S1 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Crosscall TREKKER-S1 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Crosscall TREKKER-S1 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Crosscall TREKKER-S1 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Crosscall TREKKER-S1 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Crosscall TREKKER-S1. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Crosscall TREKKER-S1

Op bepaalde telefoons zoals de Crosscall TREKKER-S1 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Crosscall TREKKER-S1’s wifi, dan maakt de Crosscall TREKKER-S1 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Crosscall TREKKER-S1

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Crosscall TREKKER-S1, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Crosscall TREKKER-S1 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.