De wifi-verbinding van BQ Aquaris M5 is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je BQ Aquaris M5 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een BQ Aquaris M5 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-bq-aquaris-m5

De wifi van de BQ Aquaris M5 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw BQ Aquaris M5 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon waarneemt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw BQ Aquaris M5 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je BQ Aquaris M5 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de BQ Aquaris M5 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw BQ Aquaris M5 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw BQ Aquaris M5. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de BQ Aquaris M5

Op bepaalde telefoons zoals de BQ Aquaris M5 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de BQ Aquaris M5’s wifi, dan maakt de BQ Aquaris M5 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de BQ Aquaris M5

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw BQ Aquaris M5, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de BQ Aquaris M5 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.