De wifi-verbinding van Blackview BV5800 is van essentieel belang. Het is namelijk via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Blackview BV5800 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Blackview BV5800 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-blackview-bv5800

De wifi van de Blackview BV5800 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Blackview BV5800 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Blackview BV5800 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Blackview BV5800 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Blackview BV5800 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Blackview BV5800 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Blackview BV5800. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Blackview BV5800

Op bepaalde telefoons zoals de Blackview BV5800 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Blackview BV5800’s wifi, dan maakt de Blackview BV5800 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Blackview BV5800

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Blackview BV5800, komt misschien daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Blackview BV5800 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.