De wifi-verbinding van Asus ZenPad 10 is vrijwel onmisbaar geworden. Het is namelijk via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Asus ZenPad 10 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Asus ZenPad 10 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Asus-ZenPad-10

De wifi van de Asus ZenPad 10 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Asus ZenPad 10 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon observeert, zou het hoogstwaarschijnlijk kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Asus ZenPad 10 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Asus ZenPad 10 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Asus ZenPad 10 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Asus ZenPad 10 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Asus ZenPad 10. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Asus ZenPad 10

Op sommige telefoons zoals de Asus ZenPad 10 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Asus ZenPad 10’s wifi, dan maakt de Asus ZenPad 10 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Asus ZenPad 10

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van je Asus ZenPad 10, komt eventueel daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Asus ZenPad 10 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.