De wifi-verbinding van Asus Zenfone Zoom is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Asus Zenfone Zoom wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Asus Zenfone Zoom zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-asus-zenfone-zoom

De wifi van de Asus Zenfone Zoom valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Asus Zenfone Zoom nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Asus Zenfone Zoom vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Asus Zenfone Zoom verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Asus Zenfone Zoom valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Asus Zenfone Zoom wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Asus Zenfone Zoom. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Asus Zenfone Zoom

Op bepaalde telefoons zoals de Asus Zenfone Zoom bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Asus Zenfone Zoom’s wifi, dan maakt de Asus Zenfone Zoom weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Asus Zenfone Zoom

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Asus Zenfone Zoom, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Asus Zenfone Zoom opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.