De wifi-verbinding van Asus ZenFone Live is zowat onmisbaar geworden. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Asus ZenFone Live wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Asus ZenFone Live zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-asus-zenfone-live

De wifi van de Asus ZenFone Live valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Asus ZenFone Live herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Asus ZenFone Live vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Asus ZenFone Live verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Asus ZenFone Live valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Asus ZenFone Live wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Asus ZenFone Live. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Asus ZenFone Live

Op sommige telefoons zoals de Asus ZenFone Live kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Asus ZenFone Live’s wifi, dan maakt de Asus ZenFone Live weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Asus ZenFone Live

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je Asus ZenFone Live, komt misschien daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Asus ZenFone Live opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.