De wifi-verbinding van Asus Zenfone 6 is bijna onvermijdelijk geworden. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Asus Zenfone 6 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Asus Zenfone 6 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-asus-zenfone-6

De wifi van de Asus Zenfone 6 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Asus Zenfone 6 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Asus Zenfone 6 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Asus Zenfone 6 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Asus Zenfone 6 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Asus Zenfone 6 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan immers gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Asus Zenfone 6. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Asus Zenfone 6

Op bepaalde telefoons zoals de Asus Zenfone 6 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Asus Zenfone 6’s wifi, dan maakt de Asus Zenfone 6 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Asus Zenfone 6

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Asus Zenfone 6, komt soms daar het probleem van. Als dit aan de orde is, raden we je aan de Asus Zenfone 6 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.