De wifi-verbinding van Asus Zenfone 5Z is van essentieel belang. Want het is dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Asus Zenfone 5Z wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Asus Zenfone 5Z zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Asus-Zenfone-5Z

De wifi van de Asus Zenfone 5Z valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Asus Zenfone 5Z herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Asus Zenfone 5Z vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Asus Zenfone 5Z verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Asus Zenfone 5Z valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Asus Zenfone 5Z wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Asus Zenfone 5Z. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Asus Zenfone 5Z

Op bepaalde telefoons zoals de Asus Zenfone 5Z bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Asus Zenfone 5Z’s wifi, dan maakt de Asus Zenfone 5Z weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Asus Zenfone 5Z

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Asus Zenfone 5Z, komt soms daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Asus Zenfone 5Z opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.