De wifi-verbinding van ASUS Zenfone 2 is van essentieel belang. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je ASUS Zenfone 2 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een ASUS Zenfone 2 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-asus-zenfone-2

De wifi van de ASUS Zenfone 2 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je ASUS Zenfone 2 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw ASUS Zenfone 2 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je ASUS Zenfone 2 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de ASUS Zenfone 2 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je ASUS Zenfone 2 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan tenslotte voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw ASUS Zenfone 2. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de ASUS Zenfone 2

Op sommige telefoons zoals de ASUS Zenfone 2 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de ASUS Zenfone 2’s wifi, dan maakt de ASUS Zenfone 2 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de ASUS Zenfone 2

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je ASUS Zenfone 2, komt soms daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de ASUS Zenfone 2 opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.