De wifi-verbinding van ARCHOS Diamond 2 Plus is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je ARCHOS Diamond 2 Plus wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een ARCHOS Diamond 2 Plus zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-archos-diamond-2-plus

De wifi van de ARCHOS Diamond 2 Plus valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je ARCHOS Diamond 2 Plus nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw ARCHOS Diamond 2 Plus vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je ARCHOS Diamond 2 Plus verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de ARCHOS Diamond 2 Plus valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je ARCHOS Diamond 2 Plus wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw ARCHOS Diamond 2 Plus. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de ARCHOS Diamond 2 Plus

Op bepaalde telefoons zoals de ARCHOS Diamond 2 Plus kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de ARCHOS Diamond 2 Plus’s wifi, dan maakt de ARCHOS Diamond 2 Plus weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de ARCHOS Diamond 2 Plus

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je ARCHOS Diamond 2 Plus, komt soms daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de ARCHOS Diamond 2 Plus opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.