De wifi-verbinding van Alcatel Pop 4 is bijna onmisbaar geworden. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Alcatel Pop 4 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel Pop 4 zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-alcatel-pop-4

De wifi van de Alcatel Pop 4 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Alcatel Pop 4 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon waarneemt, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Alcatel Pop 4 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Alcatel Pop 4 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Alcatel Pop 4 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Alcatel Pop 4 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel Pop 4. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel Pop 4

Op bepaalde telefoons zoals de Alcatel Pop 4 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel Pop 4’s wifi, dan maakt de Alcatel Pop 4 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel Pop 4

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Alcatel Pop 4, komt misschien daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Alcatel Pop 4 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.