De wifi-verbinding van Alcatel Pixi 4 is vrijwel onmisbaar geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Alcatel Pixi 4 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel Pixi 4 zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen nagaan. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-alcatel-pixi-4

De wifi van de Alcatel Pixi 4 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Alcatel Pixi 4 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Alcatel Pixi 4 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Alcatel Pixi 4 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Als je wilt weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Alcatel Pixi 4 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Alcatel Pixi 4 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk voorkomen dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel Pixi 4. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel Pixi 4

Op bepaalde telefoons zoals de Alcatel Pixi 4 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel Pixi 4’s wifi, dan maakt de Alcatel Pixi 4 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel Pixi 4

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Alcatel Pixi 4, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Alcatel Pixi 4 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.