De wifi-verbinding van Alcatel Pixi 3 is zo goed als onvermijdelijk geworden. Het is immers dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Alcatel Pixi 3 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel Pixi 3 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Alcatel-Pixi-3

De wifi van de Alcatel Pixi 3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Alcatel Pixi 3 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Alcatel Pixi 3 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Alcatel Pixi 3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Alcatel Pixi 3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Alcatel Pixi 3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel Pixi 3. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel Pixi 3

Op sommige telefoons zoals de Alcatel Pixi 3 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel Pixi 3’s wifi, dan maakt de Alcatel Pixi 3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het fenomeen zal kunnen gebeuren. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel Pixi 3

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Alcatel Pixi 3, komt soms daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Alcatel Pixi 3 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.