De wifi-verbinding van Alcatel One Touch Pop C9 is zowat onmisbaar geworden. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Alcatel One Touch Pop C9 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel One Touch Pop C9 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-alcatel-one-touch-pop-c9

De wifi van de Alcatel One Touch Pop C9 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Alcatel One Touch Pop C9 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon observeert, komt het wellicht doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Alcatel One Touch Pop C9 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Alcatel One Touch Pop C9 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Alcatel One Touch Pop C9 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Alcatel One Touch Pop C9 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel One Touch Pop C9. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel One Touch Pop C9

Op bepaalde telefoons zoals de Alcatel One Touch Pop C9 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel One Touch Pop C9’s wifi, dan maakt de Alcatel One Touch Pop C9 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel One Touch Pop C9

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Alcatel One Touch Pop C9, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Alcatel One Touch Pop C9 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.