De wifi-verbinding van Alcatel One Touch Pop C5 is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Alcatel One Touch Pop C5 wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel One Touch Pop C5 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-alcatel-one-touch-pop-c5

De wifi van de Alcatel One Touch Pop C5 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Alcatel One Touch Pop C5 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Alcatel One Touch Pop C5 vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Alcatel One Touch Pop C5 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Alcatel One Touch Pop C5 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Alcatel One Touch Pop C5 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel One Touch Pop C5. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel One Touch Pop C5

Op sommige telefoons zoals de Alcatel One Touch Pop C5 bestaat een optie die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel One Touch Pop C5’s wifi, dan maakt de Alcatel One Touch Pop C5 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel One Touch Pop C5

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van jouw Alcatel One Touch Pop C5, komt soms daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Alcatel One Touch Pop C5 opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.