De wifi-verbinding van Alcatel One Touch Idol Ultra is bijna onmisbaar geworden. Want het is dankzij haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Alcatel One Touch Idol Ultra wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel One Touch Idol Ultra zichzelf ontkoppelt. Als eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-alcatel-one-touch-idol-ultra

De wifi van de Alcatel One Touch Idol Ultra valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Alcatel One Touch Idol Ultra herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op je telefoon opmerkt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Alcatel One Touch Idol Ultra vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Alcatel One Touch Idol Ultra verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Alcatel One Touch Idol Ultra valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Alcatel One Touch Idol Ultra wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel One Touch Idol Ultra. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel One Touch Idol Ultra

Op bepaalde telefoons zoals de Alcatel One Touch Idol Ultra kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI heet. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel One Touch Idol Ultra’s wifi, dan maakt de Alcatel One Touch Idol Ultra weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel One Touch Idol Ultra

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van je Alcatel One Touch Idol Ultra, komt soms daar het probleem van. Als dat zo is, raden we je aan de Alcatel One Touch Idol Ultra opnieuw te resetten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.