De wifi-verbinding van Alcatel One Touch Idol Alpha is zowat onvermijdelijk geworden. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Alcatel One Touch Idol Alpha wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel One Touch Idol Alpha zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Ten tweede zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-alcatel-one-touch-idol-alpha

De wifi van de Alcatel One Touch Idol Alpha valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Alcatel One Touch Idol Alpha herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het vast doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dit is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Alcatel One Touch Idol Alpha vindt. Vandaar dat het soms gebeurt dat de wifi van je Alcatel One Touch Idol Alpha verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de kwestie opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Alcatel One Touch Idol Alpha valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Alcatel One Touch Idol Alpha wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel One Touch Idol Alpha. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te elimineren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel One Touch Idol Alpha

Op bepaalde telefoons zoals de Alcatel One Touch Idol Alpha kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel One Touch Idol Alpha’s wifi, dan maakt de Alcatel One Touch Idol Alpha weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft enkel maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel One Touch Idol Alpha

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Alcatel One Touch Idol Alpha, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Alcatel One Touch Idol Alpha opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.