De wifi-verbinding van Alcatel One Touch Idol 4S is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Alcatel One Touch Idol 4S wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel One Touch Idol 4S zichzelf ontkoppelt. Ten eerste zullen we de locatie-instellingen bekijken. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-alcatel-one-touch-idol-4s

De wifi van de Alcatel One Touch Idol 4S valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Alcatel One Touch Idol 4S herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Alcatel One Touch Idol 4S vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Alcatel One Touch Idol 4S verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Alcatel One Touch Idol 4S valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Alcatel One Touch Idol 4S wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel One Touch Idol 4S. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel One Touch Idol 4S

Op bepaalde telefoons zoals de Alcatel One Touch Idol 4S kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel One Touch Idol 4S’s wifi, dan maakt de Alcatel One Touch Idol 4S weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft alleen maar te bewegen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel One Touch Idol 4S

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Alcatel One Touch Idol 4S, komt eventueel daar het probleem van. Als dat aan de orde is, raden we je aan de Alcatel One Touch Idol 4S opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.