De wifi-verbinding van Alcatel One Touch Idol 3 is van essentieel belang. Het is namelijk via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Alcatel One Touch Idol 3 wegvalt. Er kunnen diverse redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel One Touch Idol 3 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-alcatel-one-touch-idol-3

De wifi van de Alcatel One Touch Idol 3 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Alcatel One Touch Idol 3 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon observeert, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Alcatel One Touch Idol 3 vindt. Daarom gebeurt het af en toe dat de wifi van je Alcatel One Touch Idol 3 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit de oorzaak is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhoogd worden.

De wifi van de Alcatel One Touch Idol 3 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Alcatel One Touch Idol 3 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan namelijk gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel One Touch Idol 3. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel One Touch Idol 3

Op bepaalde telefoons zoals de Alcatel One Touch Idol 3 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Ingeval deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel One Touch Idol 3’s wifi, dan maakt de Alcatel One Touch Idol 3 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het probleem zal kunnen plaatsvinden. Zou je deze optie willen uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel One Touch Idol 3

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Alcatel One Touch Idol 3, komt misschien daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Alcatel One Touch Idol 3 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.