De wifi-verbinding van Alcatel IDOL 5 is van essentieel belang. Want het is via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Daarom is het zo vervelend als de wifi van je Alcatel IDOL 5 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel IDOL 5 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen bekijken. Ten tweede zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-alcatel-idol-5

De wifi van de Alcatel IDOL 5 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Alcatel IDOL 5 herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar ongetwijfeld de oorzaak van is. Want , als je dit op jouw telefoon opmerkt, zou het heel goed kunnen komen doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Deze is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Alcatel IDOL 5 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Alcatel IDOL 5 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Alcatel IDOL 5 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Alcatel IDOL 5 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het zou namelijk kunnen gebeuren dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel IDOL 5. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel IDOL 5

Op sommige telefoons zoals de Alcatel IDOL 5 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel IDOL 5’s wifi, dan maakt de Alcatel IDOL 5 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het probleem zal kunnen gebeuren. Zou je deze optie willen uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel IDOL 5

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Alcatel IDOL 5, komt misschien daar het probleem van. Als dit het geval is, raden we je aan de Alcatel IDOL 5 opnieuw op te starten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.