De wifi-verbinding van Alcatel 5 is van essentieel belang. Het is namelijk dankzij haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Alcatel 5 wegvalt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel 5 zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Dan zullen we zien of applicaties de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Als laatste gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Alcatel-5

De wifi van de Alcatel 5 valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Alcatel 5 nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, zullen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon waarneemt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren met behulp van de wifi-netwerken die jouw Alcatel 5 vindt. Daarom gebeurt het soms dat de wifi van je Alcatel 5 verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Alcatel 5 valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Alcatel 5 wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan immers gebeuren dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel 5. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te deïnstalleren.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel 5

Op bepaalde telefoons zoals de Alcatel 5 kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie heeft tot doel om altijd verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Als deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel 5’s wifi, dan maakt de Alcatel 5 weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het probleem zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel 5

Als de wifi-verbindingsproblemen zich manifesteren na een update van jouw Alcatel 5, komt eventueel daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Alcatel 5 opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.