De wifi-verbinding van Alcatel 3x is van essentieel belang. Het is immers via haar dat je toegang hebt tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Alcatel 3x wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Alcatel 3x zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen controleren. Vervolgens zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-Alcatel-3x

De wifi van de Alcatel 3x valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van je Alcatel 3x herhaaldelijk verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar waarschijnlijk de oorzaak van is. Want , als je dit op je telefoon opmerkt, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die je kunt gebruiken om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Alcatel 3x vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Alcatel 3x verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, vervolgens VERBINDINGEN en dan LOCATIE, daarna en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou het probleem opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Alcatel 3x valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van je Alcatel 3x wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing dit veroorzaakt. Want het kan namelijk het geval zijn dat een toepassing in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Alcatel 3x. Om te weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Alcatel 3x

Op sommige telefoons zoals de Alcatel 3x kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste opvangt. Wanneer deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Alcatel 3x’s wifi, dan maakt de Alcatel 3x weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je enkel maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op vergelijkbare afstand, en het kan zijn dat het fenomeen zich plaatsvindt. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, moet je naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Alcatel 3x

Als de wifi-verbindingsproblemen verschijnen na een update van je Alcatel 3x, komt misschien daar het probleem van. Als dit zo is, raden we je aan de Alcatel 3x opnieuw op te starten na je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.