De wifi-verbinding van Acer Liquid Z2 Duo is vrijwel onmisbaar geworden. Het is namelijk via haar dat je toegang kunt hebben tot internet en taken kan uitvoeren waarvoor wifi vereist is, zoals het updaten van applicaties. Vandaar dat het zo vervelend is als de wifi van je Acer Liquid Z2 Duo wegvalt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom de wifi van een Acer Liquid Z2 Duo zichzelf ontkoppelt. Eerst zullen we de locatie-instellingen nagaan. Dan zullen we zien of de toepassingen de oorzaak van het probleem zouden kunnen zijn. Ten slotte gaan we de problemen die verband houden met de updates bekijken.

de-wifi-van-mijn-valt-weg-acer-liquid-z2-duo

De wifi van de Acer Liquid Z2 Duo valt weg vanwege de localisatie

Als je merkt dat de wifi van jouw Acer Liquid Z2 Duo nogal vaak verbinding maakt en dan weer wegvalt, kunnen we bepalen wat daar vermoedelijk de oorzaak van is. Namelijk, als je dit op jouw telefoon observeert, komt het hoogstwaarschijnlijk doordat de parameter: PRECISIE VERBETEREN geactiveerd is. Dat is een parameter die gebruikt kan worden om je geolocatie te verbeteren door middel van de wifi-netwerken die jouw Acer Liquid Z2 Duo vindt. Vandaar dat het weleens gebeurt dat de wifi van je Acer Liquid Z2 Duo verbinding maakt en af en toe weer wegvalt. Om te weten of dit het geval is, of als je deze optie uit wilt schakelen, gaat u naar INSTELLINGEN, en dan VERBINDINGEN en dan LOCATIE, vervolgens en dan LOCATIE METHODE en dan HOGE PRECISIE. Zodra deze optie uitgeschakeld is, zou de zaak opgelost moeten zijn, en bovendien zal de levensduur van de batterij verhogen.

De wifi van de Acer Liquid Z2 Duo valt weg vanwege een applicatie

Als de wifi van jouw Acer Liquid Z2 Duo wegvalt, is het mogelijk dat een toepassing daar de oorzaak van is. Want het kan tenslotte voorkomen dat een applicatie in conflict komt met het wifi-netwerk van jouw Acer Liquid Z2 Duo. Als je daarom wilt weten of dit de oorzaak is van van het probleem, raden we je aan de applicaties, die je geïnstalleerd hebt sinds het probleem zich heeft voorgedaan, te verwijderen.

Het probleem komt van de intelligent-wifi van de Acer Liquid Z2 Duo

Op bepaalde telefoons zoals de Acer Liquid Z2 Duo kan een optie bestaan die INTELLIGENT WIFI wordt genoemd. Deze optie is bedoeld om steeds verbinding te maken met het wifi-netwerk dat het beste capteert. Indien deze optie geactiveerd is, kan het schommelen met de Acer Liquid Z2 Duo’s wifi, dan maakt de Acer Liquid Z2 Duo weer verbinding en dan valt het weer weg. Je hoeft je alleen maar te verplaatsen, of twee netwerken zijn op gelijke afstand, en het fenomeen zal kunnen plaatsvinden. Als je dan deze optie wilt uitschakelen, ga dan naar INSTELLINGEN MENU > VERBINDINGEN > WIFI > GEAVANCEERDE INSTELLINGEN > SMART NETWORK (SLIMME NETWERKWISSEL).

De wifi valt weg na een update van de Acer Liquid Z2 Duo

Als de wifi-verbindingsproblemen optreden na een update van jouw Acer Liquid Z2 Duo, komt eventueel daar het probleem van. Als dat het geval is, raden we je aan de Acer Liquid Z2 Duo opnieuw te resetten nadat je een back-up van de gegevens hebt gemaakt.