Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Blackview MAX 1 in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is inderdaad haalbaar een Blackview MAX 1 die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Blackview MAX 1. Teneerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Blackview MAX 1 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenblackview-max-1

Stappen die je moet volgen als je Blackview MAX 1 in het water is gevallen

Als je je Blackview MAX 1 in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Blackview MAX 1 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Blackview MAX 1 kopje onder is gegaan, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Blackview MAX 1 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Blackview MAX 1 uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Blackview MAX 1 zit

Met een rietje moet je het water uit je Blackview MAX 1 zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Blackview MAX 1 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Blackview MAX 1 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Blackview MAX 1 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Blackview MAX 1 kan drogen. Hiervoor adviseren we je het toestel een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Blackview MAX 1 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Blackview MAX 1 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Blackview MAX 1 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Blackview MAX 1 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Blackview MAX 1 aan te zetten. Als hij niet herstart, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Blackview MAX 1 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Blackview MAX 1 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Blackview MAX 1 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Blackview MAX 1 kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Blackview MAX 1 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Blackview MAX 1 beschadigen.