Het kan gebeuren als je de camera op jouw BlackBerry KEYone start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je BlackBerry KEYone niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we besloten de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je BlackBerry KEYone opnieuw werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw BlackBerry KEYone één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-blackberry-keyone

Wat te doen als de camera van jouw BlackBerry KEYone niet meer werkt?

1- Start je BlackBerry KEYone opnieuw op

Het eerste wat je zou moeten doen als de BlackBerry KEYone-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je BlackBerry KEYone

Het probleem kan komen van het cachegeheugen van de camera-app van de BlackBerry KEYone. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het BlackBerry KEYone-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de BlackBerry KEYone opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een recent geïnstalleerde app op jouw BlackBerry KEYone in conflict is met de camera-app. Als je wilt weten of dit het geval is, moet je de BlackBerry KEYone herstarten in de veilige modus. Eén keer hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te deïnstalleren en vervolgens te testen of het probleem opgelost is.