Het is misschien weleens gebeurd dat je de camera op jouw Asus Zenfone Zoom start dat er een foutmelding kan worden afgebeeld. En ja als de camera van je Asus Zenfone Zoom niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven zodat de camera van je Asus Zenfone Zoom weer werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen zodra de camera-app op jouw Asus Zenfone Zoom één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-asus-zenfone-zoom

Wat te doen als de camera van jouw Asus Zenfone Zoom niet meer werkt?

1- Start je Asus Zenfone Zoom opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten doen als de Asus Zenfone Zoom-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Ja, misschien kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet omdat deze niet is geüpdatet. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Asus Zenfone Zoom

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Asus Zenfone Zoom. Om dit op te lossen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Hiervoor moet je naar het Asus Zenfone Zoom-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. En dan Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Asus Zenfone Zoom opnieuw in veilige modus

Als geen van de hierbovenstaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Asus Zenfone Zoom in conflict is gekomen met de camera-app. Als je zou willen weten of dat zo is, moet je de Asus Zenfone Zoom herstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat zeker een nieuw geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. We raden je daarom aan om de recentste apps weg te doen en dan te controleren of het probleem opgelost is.