Het is misschien weleens gebeurd dat je de camera op jouw Asus ZenFone Selfie start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En ja als de camera van je Asus ZenFone Selfie niet meer werkt, kun je helaas geen foto’s meer maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven zodat de camera van je Asus ZenFone Selfie opnieuw werkt.

We zullen dus zien wat je moet doen zodra de camera-app op jouw Asus ZenFone Selfie één van de hieronderstaande foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-asus-zenfone-selfie

Wat te doen als de camera van jouw Asus ZenFone Selfie niet meer werkt?

1- Start je Asus ZenFone Selfie opnieuw op

Het eerste wat je moet doen als de Asus ZenFone Selfie-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, af en toe kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Wanneer dat het geval is, volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het dan nog niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet omdat deze niet is geüpdatet. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens naar Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al geüpdatet is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Asus ZenFone Selfie

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Asus ZenFone Selfie. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de applicatie te wissen. Om dat te doen, moet je naar het Asus ZenFone Selfie-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app opnieuw op te starten.

4- Start de Asus ZenFone Selfie opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, betekent dit waarschijnlijk dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Asus ZenFone Selfie in conflict is gekomen met de camera-app. Indien je zou willen weten of dit het geval is, moet je de Asus ZenFone Selfie herstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, betekent dit dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps te verwijderen en dan te controleren of het probleem opgelost is.