Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Asus ZenFone Go in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het noodzakelijkerwijs begeven heeft. Het is echt haalbaar een Asus ZenFone Go van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Asus ZenFone Go. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Asus ZenFone Go in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenasus-zenfone-go

Stappen die je moet volgen als je Asus ZenFone Go in het water is gevallen

Als je je Asus ZenFone Go in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Asus ZenFone Go niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Asus ZenFone Go in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Asus ZenFone Go het nog doet en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je telefoon.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Asus ZenFone Go uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Asus ZenFone Go zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Asus ZenFone Go zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Asus ZenFone Go plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Asus ZenFone Go hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Asus ZenFone Go drogen

Nu de vierde stap hoe je de Asus ZenFone Go kan drogen. Hiervoor raden we je aan de telefoon enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Asus ZenFone Go 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Asus ZenFone Go achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Asus ZenFone Go aan

Wanneer je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Asus ZenFone Go droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Asus ZenFone Go aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Asus ZenFone Go naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Asus ZenFone Go IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Asus ZenFone Go in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Asus ZenFone Go vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Asus ZenFone Go te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Asus ZenFone Go.