Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Archos 101e in het water heeft laten vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt haalbaar een Archos 101e van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Archos 101e. Als eerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Archos 101e in het water is gevallen. Ten slotte wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenArchos-101e

Stappen die je moet volgen als je Archos 101e in het water is gevallen

Als je je Archos 101e in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Archos 101e niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen als de Archos 101e in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enig andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Archos 101e het nog doet en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Archos 101e uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Archos 101e zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Archos 101e zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Archos 101e plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Archos 101e hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Archos 101e drogen

Nu de vierde stap hoe je de Archos 101e kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze dood kan gaan. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Archos 101e 24 of 48 uur in rijst. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Archos 101e achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Archos 101e aan

Wanneer je de vorige stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Archos 101e droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Archos 101e aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Archos 101e langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Archos 101e IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Archos 101e in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Archos 101e kapotmaken. Het is ook niet aangeraden een warmtebron te gebruiken om de Archos 101e te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Archos 101e beschadigen.