Of het nu tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan voorkomen dat men zijn Alcatel Shine Lite in het water heeft laten vallen. Het is zeker niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt mogelijk een Alcatel Shine Lite van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan vaak ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Alcatel Shine Lite. Als eerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Alcatel Shine Lite in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenalcatel-shine-lite

Stappen die je moet volgen als je Alcatel Shine Lite in het water is gevallen

Als je je Alcatel Shine Lite in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de volgende stappen te volgen.

Probeer de Alcatel Shine Lite niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de Alcatel Shine Lite in het water is gevallen, is direct de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Alcatel Shine Lite het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Alcatel Shine Lite uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Alcatel Shine Lite zit

Met een rietje moet je het water uit je Alcatel Shine Lite zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Alcatel Shine Lite plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Alcatel Shine Lite hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Alcatel Shine Lite drogen

Nu de volgende stap hoe je de Alcatel Shine Lite kan drogen. Hiervoor raden we je aan hem een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Alcatel Shine Lite 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Alcatel Shine Lite achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Alcatel Shine Lite aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Alcatel Shine Lite droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Alcatel Shine Lite aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Alcatel Shine Lite naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Alcatel Shine Lite IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je zeker niet moet doen als je Alcatel Shine Lite in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Alcatel Shine Lite vernietigen. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Alcatel Shine Lite te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Alcatel Shine Lite.