Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Alcatel OneTouch Pop C7 in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Alcatel OneTouch Pop C7 van een drinkingsdood te redden. En daarom is het belangrijk om de hieronder beschreven stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Alcatel OneTouch Pop C7. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Alcatel OneTouch Pop C7 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenalcatel-onetouch-pop-c7

Stappen die je moet volgen als je Alcatel OneTouch Pop C7 in het water is gevallen

Als je je Alcatel OneTouch Pop C7 in goede staat wilt herstellen, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Alcatel OneTouch Pop C7 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je absoluut moet doen wanneer de Alcatel OneTouch Pop C7 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Alcatel OneTouch Pop C7 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Alcatel OneTouch Pop C7 uit het water hebt gehaald en uitgedaan hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Alcatel OneTouch Pop C7 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Alcatel OneTouch Pop C7 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Alcatel OneTouch Pop C7 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Alcatel OneTouch Pop C7 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Alcatel OneTouch Pop C7 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Alcatel OneTouch Pop C7 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Alcatel OneTouch Pop C7 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Alcatel OneTouch Pop C7 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Alcatel OneTouch Pop C7 aan

Wanneer je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Alcatel OneTouch Pop C7 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Alcatel OneTouch Pop C7 aan te zetten. Als hij niet aangaat, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Alcatel OneTouch Pop C7 langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Alcatel OneTouch Pop C7 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Alcatel OneTouch Pop C7 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Alcatel OneTouch Pop C7 vernietigen. Het is ook niet aangeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Alcatel OneTouch Pop C7 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Alcatel OneTouch Pop C7.