Het kan gebeuren zodra je de camera op jouw Alcatel OneTouch Pop C7 start dat er een foutmelding kan worden weergegeven. En als de camera van je Alcatel OneTouch Pop C7 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Alcatel OneTouch Pop C7 opnieuw werkt.

We zullen dus bekijken hoe je moet doen zodra de camera-app op jouw Alcatel OneTouch Pop C7 één van de volgende foutmeldingen laat zien:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-alcatel-onetouch-pop-c7

Wat te doen als de camera van jouw Alcatel OneTouch Pop C7 niet meer werkt?

1- Start je Alcatel OneTouch Pop C7 opnieuw op

Het eerste wat je moet doen als de Alcatel OneTouch Pop C7-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, soms is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat gebeurd, is een kleine herstart genoeg om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, kunt je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Soms doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je kunt dus updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de app al bijgewerkt is of het nog steeds niet doet, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Alcatel OneTouch Pop C7

Het probleem zou kunnen komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Alcatel OneTouch Pop C7. Om dit te verhelpen, kan het genoeg zijn de cache van de app te wissen. Daarvoor moet je naar het Alcatel OneTouch Pop C7-parametermenu/Instellingen gaan. Klik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en vervolgens op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer vervolgens de app te herstarten.

4- Start de Alcatel OneTouch Pop C7 opnieuw in veilige modus

Als geen van de voorgaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een nieuw geïnstalleerde app op jouw Alcatel OneTouch Pop C7 in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Alcatel OneTouch Pop C7 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eenmaal hergestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat echt een nieuw geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Vandaar dat wij je aanraden om de recentste apps te verwijderen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.