Of het nou tijdens een toiletbezoek of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Alcatel One Touch Pop C9 in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Alcatel One Touch Pop C9 van een drinkingsdood te redden. Maar daarom is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Alcatel One Touch Pop C9. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Alcatel One Touch Pop C9 in het water is gevallen. Ten tweede wat je juist niet moet doen.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenalcatel-one-touch-pop-c9

Stappen die je moet volgen als je Alcatel One Touch Pop C9 in het water is gevallen

Als je je Alcatel One Touch Pop C9 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Alcatel One Touch Pop C9 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen wanneer de Alcatel One Touch Pop C9 kopje onder is gegaan, is meteen de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Alcatel One Touch Pop C9 nog aanstaat en vol water is, riskeer je kortsluiting en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Alcatel One Touch Pop C9 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Alcatel One Touch Pop C9 zit

Met een rietje zal je het water uit je Alcatel One Touch Pop C9 moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Alcatel One Touch Pop C9 plaatsen en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Alcatel One Touch Pop C9 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Alcatel One Touch Pop C9 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Alcatel One Touch Pop C9 kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Alcatel One Touch Pop C9 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Alcatel One Touch Pop C9 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Alcatel One Touch Pop C9 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Alcatel One Touch Pop C9 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Alcatel One Touch Pop C9 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Alcatel One Touch Pop C9 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Alcatel One Touch Pop C9 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Alcatel One Touch Pop C9 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Alcatel One Touch Pop C9 kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Alcatel One Touch Pop C9 te drogen. Omdat methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Alcatel One Touch Pop C9 beschadigen.