Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Alcatel One Touch Pop C5 in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt haalbaar een Alcatel One Touch Pop C5 van een drinkingsdood te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Alcatel One Touch Pop C5. Als eerste laten we de stappen zien die je moet volgen nadat de Alcatel One Touch Pop C5 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenalcatel-one-touch-pop-c5

Stappen die je moet volgen als je Alcatel One Touch Pop C5 in het water is gevallen

Als je je Alcatel One Touch Pop C5 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de volgende stappen te volgen.

Probeer de Alcatel One Touch Pop C5 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen wanneer de Alcatel One Touch Pop C5 kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te zetten. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan zeker niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Alcatel One Touch Pop C5 nog aanstaat en nat is, riskeer je kortsluiting en dat kan al gauw het einde van je toestel betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Wanneer je de Alcatel One Touch Pop C5 uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Alcatel One Touch Pop C5 zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Alcatel One Touch Pop C5 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Alcatel One Touch Pop C5 en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Alcatel One Touch Pop C5 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Alcatel One Touch Pop C5 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Alcatel One Touch Pop C5 kan drogen. Hiervoor adviseren we je de telefoon enkele uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze beschadigd kan worden. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Alcatel One Touch Pop C5 24 of 48 uur in rijst. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Alcatel One Touch Pop C5 achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Alcatel One Touch Pop C5 aan

Wanneer je de vorige stappen goed hebt gevolgd, moet je Alcatel One Touch Pop C5 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Alcatel One Touch Pop C5 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Alcatel One Touch Pop C5 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Alcatel One Touch Pop C5 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Alcatel One Touch Pop C5 in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Alcatel One Touch Pop C5 kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Alcatel One Touch Pop C5 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Alcatel One Touch Pop C5 beschadigen.