Het is misschien weleens gebeurd dat je de camera op jouw Alcatel IDOL 5 start dat er een foutmelding wordt afgebeeld. En als de camera van je Alcatel IDOL 5 niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem uit te zoeken, hebben we bedacht de volgende stappen te beschrijven opdat de camera van je Alcatel IDOL 5 weer werkt.

We zullen dus zien hoe je zou kunnen doen als de camera-app op jouw Alcatel IDOL 5 één van de volgende foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-alcatel-idol-5

Wat te doen als de camera van jouw Alcatel IDOL 5 niet meer werkt?

1- Start je Alcatel IDOL 5 opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten doen als de Alcatel IDOL 5-camera niet meer werkt, is het opnieuw opstarten van de telefoon. Ja, af en toe is het probleem te wijten aan een eenvoudige storing. Als dat zo is , volstaat een kleine herstart om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Af en toe doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Alcatel IDOL 5

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Alcatel IDOL 5. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Hiervoor moet je naar het Alcatel IDOL 5-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en vervolgens op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Alcatel IDOL 5 opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen heeft gewerkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Alcatel IDOL 5 in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dat zo is, moet je de Alcatel IDOL 5 opnieuw opstarten in de veilige modus. Eén keer opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan wel werkt, wil dat zeggen dat zeker een recent geïnstalleerde applicatie de schuldige is. Wij recommanderen hiervoor om de meest recente apps te verwijderen en vervolgens te controleren of het probleem opgelost is.