Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Alcatel 5 in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt mogelijk een Alcatel 5 die in het water is gevallen te redden. Maar daarvoor is het cruciaal om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat kwalijk kan zijn voor de Alcatel 5. Teneerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Alcatel 5 in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenAlcatel-5

Stappen die je moet volgen als je Alcatel 5 in het water is gevallen

Als je je Alcatel 5 in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Alcatel 5 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Alcatel 5 in het water is gevallen, is onmiddelijk de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, zet hem toch onmiddelijk uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Alcatel 5 het nog doet en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Alcatel 5 uit het water hebt gehaald en uitgeschakeld hebt, moet je zoveel mogelijk losse onderdelen verwijderen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij zal moeten verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Alcatel 5 zit

Met behulp van een rietje moet je het water uit je Alcatel 5 zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Alcatel 5 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Alcatel 5 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Alcatel 5 drogen

En dan nu de vierde stap hoe je de Alcatel 5 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen verhitten, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, raden we je aan om de Alcatel 5 24 of 48 uur in rijst te leggen. De rijst neemt het laatste vocht op dat in de Alcatel 5 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Alcatel 5 aan

Logischerwijs als je de vorige stappen secuur hebt gevolgd, moet je Alcatel 5 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Alcatel 5 aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Alcatel 5 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Alcatel 5 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je zeker niet moet doen als je Alcatel 5 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Alcatel 5 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Alcatel 5 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en daarom kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Alcatel 5 beschadigen.