Het is misschien handig om de foto’s van de Alcatel 3 te kunnen kopiëren of op te kunnen slaan op de SD-kaart. Als je vooral het type bent die enthousiast fotografeert, kan het interne geheugen van Alcatel 3 al snel vol komen te zitten. Dus om meer ruimte te maken in het interne geheugen van de Alcatel 3, zullen we bekijken hoe je foto’s op de SD-kaart van de telefoon kunt opslaan. Ten eerste zullen we bekijken hoe foto’s kunnen worden verplaatst naar de SD-kaart. Dan zullen we bekijken hoe dit gedaan kan worden met een applicatie. Uiteindelijk zullen we bekijken hoe de standaard-opslag van foto’s op de SD-kaart van Alcatel 3 kan worden geconfigureerd.

foto-opslaan-op-sd-kaart-alcatel-3

Hoe verplaats je foto’s naar de SD-kaart van Alcatel 3

Om foto’s verplaatsen naar de SD-kaart, ga dan naar BESTANDEN van je Alcatel 3 en vervolgens naar AFBEELDINGEN. Eenmaal daar , selecteer dan het album die je zou willen verplaatsen en houdt die enkele seconden ingedrukt. Een klein menu zal moeten verschijnen en dan hoef je alleen maar op CUT te klikken. Zodra dat gebeurd is, selecteer je de SD-kaart en de kopie van de foto’s naar de SD-kaart van Alcatel 3 gaat van start. En hopla , jouw foto’s zijn verplaatst naar de SD-kaart. Deze techniek werkt niet op alle modellen. Als het niet werkt op jouw Alcatel 3, probeer dan de volgende techniek om de foto’s te verplaatsen.

Gebruik een applicatie om foto’s van Alcatel 3 naar de SD-kaart te verplaatsen

Er bestaan verschillende applicaties met welke je jouw foto’s naar de SD-kaart van de Alcatel 3 zou kunnen verplaatsen. We hebben voor jou de applicatie ES File Explorer geselecteerd, vanwege de eenvoud en de functies ervan. Je moet deze applicatie downloaden en installeren op de Alcatel 3. Dat gedaan, moet je het openen en dan naar AFBEELDINGEN gaan. Kies dan de foto’s die je zou willen verplaatsen en klik op VERPLAATSEN NAAR en selecteer tenslotte SD-KAART. Dat is het dan, de foto’s zijn verplaatst.

Hoe configureer je de standaard-opslag om foto’s van Alcatel 3 op de SD-kaart op te slaan

Wanneer je had gewild dat alle nieuwe foto’s die je neemt met je Alcatel 3 direct worden opgeslagen op de SD-kaart , moet je de standaard-opslag locatie wijzigen. Om dat te doen moet je de FOTO-applicatie openen. Zodra dat gedaan is , moet je op CAMERA-INSTELLINGEN klikken, wat wordt weergegeven door een kleine rader. Als je daar bent, moet je de SD-kaartoptie voor de standaard-opslag selecteren. Zodoende worden jouw nieuwe foto’s opgeslagen op de SD-kaart van je Alcatel 3