Het kan gebeuren als je de camera op jouw Acer Liquid Z6 Plus start dat er een foutmelding wordt weergegeven. En als de camera van je Acer Liquid Z6 Plus niet meer werkt, zou je helaas geen foto’s meer kunnen maken! Om dit probleem te arrangeren, hebben we bedacht de onderstaande stappen te beschrijven opdat de camera van je Acer Liquid Z6 Plus weer werkt.

We zullen dus bekijken wat je moet doen als de camera-app op jouw Acer Liquid Z6 Plus één van de hieronderstaande foutmeldingen aanmeldt:

  • Camera neemt op
  • Camera-storing
  • Camera-app reageert niet
camera-werkt-niet-meer-acer-liquid-z6-plus

Wat te doen als de camera van jouw Acer Liquid Z6 Plus niet meer werkt?

1- Start je Acer Liquid Z6 Plus opnieuw op

Wat je als eerste zou moeten doen als de Acer Liquid Z6 Plus-camera niet meer werkt, is het herstarten van de telefoon. Inderdaad, soms kan het probleem komen door een eenvoudige storing. Als dit het geval is, is een kleine herstart voldoende om het probleem op te lossen. Als het nog steeds niet werkt, moet je naar de volgende stap gaan.

2- Update je apps

Misschien doet de camera-app het niet want deze is dan niet bijgewerkt. Je zou kunnen updaten door naar Google Play Store-app te gaan en vervolgens tik je op Mijn games en apps, dan Updaten. Als de applicatie al bijgewerkt is of nog steeds niet werkt, ga dan naar de volgende stap.

3- Wis het cachegeheugen van de camera-app van je Acer Liquid Z6 Plus

Ook kan het probleem komen van het cachegeheugen van de camera-app van de Acer Liquid Z6 Plus. Om dit op te lossen, kan het voldoende zijn de cache van de applicatie te wissen. Daarvoor moet je naar het Acer Liquid Z6 Plus-parametermenu/Instellingen gaan. Tik daar op Apps & meldingen en dan op Alle Apps Bekijken of App-info en daarna op Camera. Ga dan naar Opslag en Cache wissen. Probeer daarna de app te herstarten.

4- Start de Acer Liquid Z6 Plus opnieuw in veilige modus

Als geen enkel van de voorgaande stappen werkt, zou het kunnen dat een recent geïnstalleerde app op jouw Acer Liquid Z6 Plus in conflict is met de camera-app. Indien je wilt weten of dit het geval is, moet je de Acer Liquid Z6 Plus herstarten in de veilige modus. Eenmaal opnieuw opgestart in deze modus, open de camera-app. Als het dan goed werkt, wil dat zeggen dat inderdaad een recent geïnstalleerde applicatie de boosdoener is. Vandaar dat wij je aanraden om de meest recente apps te verwijderen en dan te controleren of het probleem opgelost is.