Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Acer Liquid Z4 in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij noodzakelijkerwijs kapot is. Het is inderdaad mogelijk een Acer Liquid Z4 van een drinkingsdood te redden. En daarvoor is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat fataal kan zijn voor de Acer Liquid Z4. Teneerste laten we de stappen zien die je zou moeten volgen nadat de Acer Liquid Z4 in het water is gevallen. Ten slotte wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenacer-liquid-z4

Stappen die je moet volgen als je Acer Liquid Z4 in het water is gevallen

Als je je Acer Liquid Z4 in goede staat wilt recupereren, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Acer Liquid Z4 niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Acer Liquid Z4 in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te schakelen. Ja het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manoeuvre. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Acer Liquid Z4 nog aanstaat en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Acer Liquid Z4 uit het water hebt gepakt en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Acer Liquid Z4 zit

Met een rietje zal je het water uit je Acer Liquid Z4 moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Acer Liquid Z4 en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Acer Liquid Z4 hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Acer Liquid Z4 drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Acer Liquid Z4 kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel enkele uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon verwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Acer Liquid Z4 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Acer Liquid Z4 achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Acer Liquid Z4 aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen zorgvuldig hebt gevolgd, moet je Acer Liquid Z4 droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Acer Liquid Z4 aan te zetten. Als hij niet herstart, raden we je aan nog een paar dagen te wachten of de Acer Liquid Z4 naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Acer Liquid Z4 IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Acer Liquid Z4 in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Want dat kan de Acer Liquid Z4 vernietigen. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Acer Liquid Z4 te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan de Acer Liquid Z4 beschadigen.