Android updaten op je Acer Liquid Jade Z is een noodzakelijke bewerking als je wilt dat jouw telefoon topprestaties levert. De updates kunnen inderdaad een heleboel prestaties opleveren die het gebruik van jouw Acer Liquid Jade Z aangenamer maken. Het is echter niet altijd eenvoudig om de Acer Liquid Jade Z te updaten als je niet weet hoe je dit moet doen. Daarom zullen we in dit artikel beschrijven waarom het belangrijk is de telefoon te updaten. Wat de techniek is om te weten of er een update beschikbaar is voor jouw Acer Liquid Jade Z. Hoe de Acer Liquid Jade Z kan worden bijgewerkt en welke voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden voordat je begint. Ten slotte de mogelijke oplossingen voor het geval je geen beschikbare update kunt vinden.

updaten-acer-liquid-jade-z

Waarom Android updaten op Acer Liquid Jade Z

Android-updates brengen veel prestaties op je Acer Liquid Jade Z. Een van de belangrijkste redenen om jouw telefoon te updaten is de beveiliging te verbeteren. Want, zoals op alle besturingssystemen, zijn er beveiligingslekken op Android. De updates zijn dus vooral om deze fouten te verwijderen en zo jouw Acer Liquid Jade Z te beveiligen. Een andere reden die updates interessant maakt, is het toevoegen van functies. Inderdaad, elke update heeft zijn functies. Dit kunnen extra Apps zijn of de mogelijkheid om bepaalde parameters aan te passen. Bovendien kunnen sommige verbeteringen ook de batterij van jouw Acer Liquid Jade Z besparen en zo de levensduur ervan verlengen. Daarom moet je dus jouw Acer Liquid Jade Z bijwerken, hetzij voor beveiliging hetzij voor functies.

Hoe weet ik of er een update beschikbaar is op mijn Acer Liquid Jade Z

Voordat je de update van de Acer Liquid Jade Z start, moet je eerst kijken of er een update beschikbaar is voor jouw telefoon. Daarvoor moet je naar het instellingenmenu van de Acer Liquid Jade Z gaan. Ga vervolgens helemaal naar beneden in Over het toestel . Eenmaal daar selecteer je Software-update en controleren op updates. Als er een update beschikbaar is, geeft jouw Acer Liquid Jade Z je aan om te downloaden en te installeren. Als er niets is, zie je een bericht van het type: geen update beschikbaar of uw telefoon is al onder de nieuwste versie .

Hoe update ik mijn Acer Liquid Jade Z

Het updaten van de Acer Liquid Jade Z is vrij eenvoudig. Het kan echter interessant zijn om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen voordat je aan de update begint, want het kan gebeuren dat de update problemen veroorzaakt. Hier zijn 3 dingen die je kunt doen voordat je begint:

  • Maak een Back-up van de gegevens: als je niet weet hoe, raadpleeg dan onze gids voor een back-up van Acer Liquid Jade Z.
  • Laad de batterij op: soms kan het proces lang duren, dus zorg ervoor dat de batterij ten minste voor 70% opgeladen is.
  • Sla de instellingen op: je kunt een screenshot van jouw instellingen maken. Ontdek hier hoe je een screenshot maakt op Acer Liquid Jade Z

Nadat je enkele voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kan je beginnen met updaten. Ga naar Instellingen & gt; Over het toestel & gt; Software-update. Dan update starten selecteren om de bijwerking te starten. De update duurt vervolgens enkele minuten en de telefoon wordt meerdere keren opnieuw opgestart. Als het klaar is, wordt de telefoon weer ingeschakeld en zo is je Acer Liquid Jade Z bijgewerkt.

Wat te doen als er geen update beschikbaar is voor Acer Liquid Jade Z

Als er geen update beschikbaar is voor jouw Acer Liquid Jade Z, maar je wilt deze toch updaten, weet dan dat dit mogelijk is. Het proces is echter een beetje ingewikkelder. Dan moet je jouw Acer Liquid Jade Z rooten en wat een ROC custom wordt genoemd, installeren. Als je je daarvoor motiveert, kun je onze tutorial volgen om een Acer Liquid Jade Z te rooten. Met deze techniek heb je veel meer keuze in de updates die je wilt installeren.