Of het nu op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat iemand zijn Acer Liquid Jade Z in het water laat vallen. Maar het is niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij beslist kapot is. Het is echt haalbaar een Acer Liquid Jade Z die in het water is gevallen te redden. En daarvoor is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan vaak slechte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Acer Liquid Jade Z. Teneerste laten we een stappenplan zien die je zou moeten volgen nadat de Acer Liquid Jade Z in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenacer-liquid-jade-z

Stappen die je moet volgen als je Acer Liquid Jade Z in het water is gevallen

Als je je Acer Liquid Jade Z in goede staat wilt herstellen, raden wij je aan de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Acer Liquid Jade Z niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Het eerste wat je absoluut moet doen als de Acer Liquid Jade Z in het water is gevallen, is meteen de telefoon uit te schakelen. Want het kan zijn dat hij nog aanstaat, schakel hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Acer Liquid Jade Z nog aanstaat en vol water is, kan je kortsluiting krijgen en dat betekent al gauw het einde van je toestel.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Acer Liquid Jade Z uit het water hebt gevist en uitgedaan hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit betekent dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen als dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en dan naar de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Acer Liquid Jade Z zit

Met behulp van een rietje zal je het water uit je Acer Liquid Jade Z moeten zuigen. Hiervoor moet je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Acer Liquid Jade Z plaatsen en dan maar zuigen. Als je de indruk hebt dat je al het water uit je Acer Liquid Jade Z hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Acer Liquid Jade Z drogen

Nu de vierde stap hoe je de Acer Liquid Jade Z kan drogen. Hiervoor raden we je aan het toestel een aantal uren voor een ventilator te zetten. Vermijd het gebruik van technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze beschadigd kan worden. Zodra je de telefoon zo goed als mogelijk hebt gedroogd , leg dan de Acer Liquid Jade Z 24 of 48 uur in rijst. De rijst absorbeert het laatste vocht dat in de Acer Liquid Jade Z achterblijft.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Acer Liquid Jade Z aan

Wanneer je de hierbovenstaande stappen secuur hebt gevolgd, moet je Acer Liquid Jade Z droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Acer Liquid Jade Z aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen geduld te hebben of de Acer Liquid Jade Z naar een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Acer Liquid Jade Z IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn verschillende handelingen die je absoluut niet moet doen als je Acer Liquid Jade Z in het water is gevallen. De eerste is dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Acer Liquid Jade Z kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden een warmtebron te gebruiken om de Acer Liquid Jade Z te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte mag je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Acer Liquid Jade Z.