Of het nou op het toilet of in een zwembad is, het kan gebeuren dat men zijn Acer Liquid Jade in het water heeft laten vallen. Het is echter niet omdat een telefoon in het water is gevallen dat hij het zowiezo begeven heeft. Het is inderdaad mogelijk een Acer Liquid Jade die in het water is gevallen te redden. En daarom is het belangrijk om bepaalde stappen te volgen. Men kan dikwijls ongeschikte reflexen hebben wat schadelijk kan zijn voor de Acer Liquid Jade. Als eerste laten we een stappenplan zien die je moet volgen nadat de Acer Liquid Jade in het water is gevallen. Ten tweede wat je moet vermijden.

is-in-het-water-gevallen-wat-te-doenacer-liquid-jade

Stappen die je moet volgen als je Acer Liquid Jade in het water is gevallen

Als je je Acer Liquid Jade in goede staat wilt recupereren, adviseren wij je de onderstaande stappen te volgen.

Probeer de Acer Liquid Jade niet opnieuw aan te zetten nadat je hem uit het water hebt gehaald

Als allereerste wat je zeker moet doen als de Acer Liquid Jade kopje onder is gegaan, is direct de telefoon uit te zetten. Ja het kan zijn dat hij het nog doet, zet hem toch meteen uit zonder enkel andere manipulatie. Als hij het al niet meer doet, probeer hem dan toch niet opnieuw aan te zetten. Want, als de Acer Liquid Jade nog aanstaat en nat is, kan je kortsluiting krijgen en dat kan al gauw het einde van je telefoon betekenen.

Verwijder de losse onderdelen

Zodra je de Acer Liquid Jade uit het water hebt gevist en uitgeschakeld hebt, moet je hem zoveel mogelijk uit elkaar halen. Dit wil zeggen dat je de case of cover, de SIM-kaart, de SD-kaart en de batterij moet verwijderen zover dit mogelijk is. Leg al deze onderdelen te drogen en ga verder met de volgende stap.

Zuig het water weg dat in je Acer Liquid Jade zit

Met een rietje zal je het water uit je Acer Liquid Jade moeten zuigen. Hiervoor plaats je het rietje op de knopjes, elk hoekje en plekje van de Acer Liquid Jade en dan maar zuigen. Als je denkt dat je al het water uit je Acer Liquid Jade hebt opgezogen, kun je hem gaan drogen.

De Acer Liquid Jade drogen

En dan nu de volgende stap hoe je de Acer Liquid Jade kan drogen. Hiervoor adviseren we je hem een aantal uren voor een ventilator te plaatsen. Gebruik niet de technieken die de telefoon kunnen opwarmen, waardoor deze kapot kan gaan. Eenmaal de telefoon gedroogd, leg dan de Acer Liquid Jade 24 of 48 uur in rijst. De rijst onttrekt het laatste vocht dat in de Acer Liquid Jade achter gebleven is.

Zet de onderdelen er weer in en zet de Acer Liquid Jade aan

Logischerwijs als je de hierbovenstaande stappen goed hebt gevolgd, moet je Acer Liquid Jade droog zijn. Zet de onderdelen er weer in en probeer dan de Acer Liquid Jade aan te zetten. Als hij niet aangaat, stellen we je voor nog een paar dagen te wachten of de Acer Liquid Jade langs een reparateur te brengen.

WAT JE NIET MOET DOEN ALS DE Acer Liquid Jade IN HET WATER IS GEVALLEN

Er zijn sommige handelingen die je absoluut niet moet doen als je Acer Liquid Jade in het water is gevallen. Bijvoorbeeld dat je de telefoon meteen weer aan probeert te zetten. Dit kan de Acer Liquid Jade kapotmaken. Het is ook sterk afgeraden zich te bedienen van een warmtebron om de Acer Liquid Jade te drogen. Aangezien methoden zoals de oven of de haardroger de onderdelen overhitten en zodoende kunnen deze beschadigd worden. En ten slotte moet je niet de telefoon schudden of bewegen om het water eruit te krijgen. Want ook dat kan schade toebrengen aan de Acer Liquid Jade.